top of page
Ara

Aşkı Nasıl Yaşamalıyız?

Her ilişkinin kendi dinamiği vardır ve bir standarda bağlamak mümkün değildir. Fakat insanlık olarak ilişkilerde dikkat edeceğimiz bazı nüanslar birbirimizi anlamamıza ve birbirimizi yaşayabilmemize yardım edecek olan.





1. SAYGI


Klişe geliyor değil mi? Gelmesin çünkü saygı her türlü ilişkide her zaman baş prensiplerden olmalı. Ama saygı kavramı ilk olarak kendine duyduğunda doğru uygulanmış olur. Yani önce kendine olan saygını asla kaybetme ve eşine, sevgiline her zaman saygı duy.


2. DİNLEMEK


Konuşabilmek ve anlamaya çalışmak olmalı. Konuşabilen tüm çiftler sorunlarını gerçekten çözebilmekteyken konuşamayan çiftler genelde sorunlarının farkında olmuyor ve ne yazık ki mutsuz ve anlaşılmadığını düşünen çiftlere dönüşüyorlar. Her şey dinlemede saklı aslında. Duru bir şekilde dinlemek ve yargılamamak. Bunu başarabilirseniz sorunlarınızı temelinden çözebilmek hiç de zor olmayacak. Farklı bakış açılarınızı kabul edin. İkinizde eşsiz bireyler olduğunuz için farklılıklar ilişkiye hem güç hem de birtakım değerler kazandıracaktır. Tartışmaya başlamadan önce keşfedin. İstemediğiniz bir şey yaptığından bunu neden yaptığını sorun. Ve anlamaya çalışın.


3. DÜRÜSTLÜK


Uyum ve anlayış olmalı. Dürüstçe davranmak açık olmak her zaman hayat kurtarır. Örneğin istemediğin bir şeyi zorla yapmak belki bir kere için kötü bir şey olmayabilir, fakat zamanla bu durum çiftleri birbirinden uzaklaştıran bir unsura dönüşebiliyor. Elbette ki uyumlu olmak önemli bir şey fakat uyumlu olacağım derken her zaman bunu tek taraf sağlıyorsa burada dur denmeli.


**BONUS**

Seks yapmayı ihmal etmeyin. İyi ve düzenli seks kişilerin birbirlerine olan bağını pekiştirir. Tarafların birbirlerini tanımasına izin verir.


İçinizden geldiği gibi tertemiz yaşayın aşkınızı. 🌸

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Antalya Psikolojik Danışman

Antalya psikolojik danışmanları, Antalya bölgesinde yaşayan insanların yaşamlarında yaşadıkları problemlerle başa çıkabilmeleri için yardım sağlar. Bu danışmanlar, kişilerin zihinsel sağlıklarını iyil

Antalya Ergen Psikoloğu

Ergen psikolojisi, ergenlerin davranışlarını, düşüncelerini ve duygularını anlama ve değiştirmeye yardımcı olan bir alandır. Bu alan, ergenlerin zihinsel sağlığını iyileştirmeyi ve onları daha iyi bir

Antalya Çocuk Psikoloğu Pedagog

Çocuk psikolojisi, çocukların davranışlarını, düşüncelerini ve duygularını anlama ve değiştirmeye yardımcı olan bir alandır. Bu alan, çocukların zihinsel sağlığını iyileştirmeyi ve onları daha iyi bir

bottom of page